XEOS – Lufthansa Technik building

xeos

About the XEOS – Lufthansa Technik building Project

Our natural grey concrete panels installed on our rainscreen system, was the best solution for this project.

The scale of the project was quite large, so to shorten installation time and to achieve this amazing look, the architect chose large bespoke sizes of concrete panels which follow the line of the window all the way around.

All the window reveals and corners were cast in our factory to achieve the monolith look of the building with a stunning result.

Goal of the project

XEOS requested large format cladding panels to span the entire building.

Techniques used in construction

Challenges faced

This large-format concrete cladding required windows as well as access panels, while still achieving the monolith concrete look without corners joint lines.

Highlight of the project

Very pleased with the amazing results of natural light grey concrete this project has.

Type of cladding used

GRC 20mm concrete panels size 4.5m

XEOS – Lufthansa Technik building Gallery

Share this page

XEOS – Lufthansa Technik building

See Also

Flower show for Cancer research

Concrete Steps & Landing

Wood Texture Concrete

Restaurant Paris: Wood texture concrete panels

Cool and contemporary concrete internal cladding project for a flagship London store. The project included cladding for the desk surface as well as the walls …

External Wall Cladding

Comarch Buliding: External wall cladding

This project was challenging as its involved both curved and corners elements, with many different angels.  We achieved this modern look using our adjustable façade …

3D Concrete Cladding

Swimming Pool London: 3D Concrete Cladding

Swimming pool 3D concrete cladding London’: Those Black 3D concrete panels were installed around the swimming pool area… our 3D concrete collection is great for …

Textured Concrete Panels

Leeds Swimming Pool: Textured Wall Concrete Panels

Cool and contemporary concrete internal cladding project for a flagship London store. The project included cladding for the desk surface as well as the walls …