Barnes Project: Concrete Panel Walls

Concrete Wall Panels

About the Barnes Project: Concrete Panel Walls Project

The modern office space wanted to continue the clean style that was started with the glass and wooden staircase. They found that the best way to compliments the elegant design of this corridor was with large concrete wall claddings, which made the area look much larger and more open that is origiinally was.

Goal of the project

To achieve a natural light grey concrete cladding hallway.

Techniques used in construction

GRC – 18mm panel thickness where installed.

Challenges faced

With very uneven surfaces prior to the installation, our installers needed to spend a lot of time setting all the panels, to make sure that all were lined up with the stairs and the gap between stairs and the wall, exactly as per architect’s request.

Highlight of the project

We loved the natural look of the concrete surrounded by this warm wooden floor and stairs.

Type of cladding used

GRC 18mm standard size 1200×600 concrete panels.

Barnes Project: Concrete Panel Walls Gallery

Share this page

Barnes Project: Concrete Panel Walls

See Also

Flower show for Cancer research

Concrete display for commercial use

Shop Fit-out London: Concrete Panel Walls & Desks

Cool and contemporary concrete internal cladding project for a flagship London store. The project included cladding for the desk surface as well as the walls …

Concrete Steps & Landing

xeos

XEOS – Lufthansa Technik building

Our natural grey concrete panels installed on our rainscreen system, was the best solution for this project. The scale of the project was quite large, …

Wood Texture Concrete

Restaurant Paris: Wood texture concrete panels

Cool and contemporary concrete internal cladding project for a flagship London store. The project included cladding for the desk surface as well as the walls …

Uphill Road, London: External Concrete Cladding

Our rainscreen system and concrete panels were used on this north London project. The brief from the architect was to create a natural concrete look …